Marieke Zimmerman

Marieke Zimmerman is geboren te Gent op 8 maart 1983. Ze is in 2008 afgestudeerd als dierenarts aan de universiteit van diezelfde stad. In Frankrijk is ze een internship begonnen aan de school dierengeneeskunde in Maisons-Alfort en CIRALE. Hierna heeft ze een tweede internship gedaan in orthopedie en beeldvorming bij Animal Health Trust in Newmarket, Verenigd Koninkrijk.

In 2010 is ze voor Marc Suls gaan werken. Hier lag de focus op orthopedie en verdere specialisatie in medische beeldvorming tijdens een externship bij UC Davis, Washington State University, Colorado State University en de universiteit in Lyon. In 2014 werd ze hoofd van de afdeling beeldvorming bij Equitom in België.

Sinds lang was Marieke haar droom om een residency te doen voor medische beeldvorming. In 2018 is ze eindelijk deze droom gaan verwezenlijken door een residency (ECVI-LA) te beginnen aan de universiteit van Lyon in Frankrijk.

Momenteel reist Marieke heen en weer tussen België en Lyon. In haar zeldzame vrije tijd houdt Marieke ervan om naar een festival te gaan, te reizen en tijd doorbrengen met haar vriend Roel.