Jan Spaas

Jan is geboren in Bilzen op 6 januari 1986.
Hij volgde de richting Latijn-Wiskunde in het secundair onderwijs. Gedurende deze periode was hij een gepassioneerd ruiter, wat resulteerde in een tweevoudige bronzen medaille op de Europese kampioenschappen en drievoudig brons op de Belgische kampioenschappen voor junioren in show jumping. Hij heeft zijn Bachelor en Master Diergeneeskunde behaald aan de universiteit van Gent en zijn doctoraat in Diergeneeskundige Wetenschappen aan de Vakgroep Vergelijkende Fysiologie en Biometrie van diezelfde universiteit.

In 2012 is hij tot laboratoriumdirecteur van Global Stem Cell Technology (GST) benoemd, waarna hij in 2014 tot hoofd R&D is gegroeid. In 2017 is hij CEO geworden van GST. Daarnaast is hij uitvinder van 6 patenten en één van de hoofdauteurs van meer dan 25 wetenschappelijke peer-reviewed publicaties. Jan is lid van the International Society for Cellular Therapy (ISCT), European Society of Gene and Cell Therapy (ESGT), International Veterinary Regenrative Medicine Society (IVRMS) en is aangesteld als Associate Editor van Frontiers in Veterinary Science. In 2018 won hij de prijs voor ondernemer van het jaar uitgereikt door UNIZO.

Jan is trotse vader van twee prachtige dochters, Julie en Charlotte.
Daarnaast is hij gelukkig getrouwd met de geweldige Sarah Broeckx. Jan gelooft in lange termijn samenwerkingen en heeft net zijn eerste marathon afgelegd.